Hvad er formålet

Vi er i gang med at undersøge, hvordan anbragte og tidligere anbragte unge, som er i gang med en uddannelse eller er i arbejde, ser på deres eget liv. Forskningsprojektet hedder Against All Odds (Mod alle Odds) og handler om unge, som har det godt, selvom de har haft en kompliceret opvækst.

I den forbindelse interviewer vi unge og unge voksne i både Danmark, Norge og England. Gennem interviewene vil vi gerne høre mere om de unges livshistorie og erfaringer med at være anbragt og høre deres egen mening om, hvad der har haft betydning for dem selv og deres vej til at tage en uddannelse eller få et arbejde.

Vi ved i dag ikke nok om, hvad der gør, at nogle anbragte og tidligere anbragte får et arbejde eller tager en uddannelse, mens andre ikke gør. Ved at lære fra unge, som har erfaringer med anbringelsessystemet og som enten er i uddannelse eller i beskæftigelse, er målet med forskningsprojektet at undersøge, hvad der har gjort en forskel for netop disse unge, og derved bruge denne viden til at forbedre vilkårene for alle, som har været anbragte.

Resultaterne fra forskningsprojektet vil blive udgivet i nationale og internationale forskningstidsskrifter og præsenteret til konferencer i både Danmark og internationalt. Målet er dermed at sprede projektets viden til både professionelle, som arbejder med anbragte og tidligere anbragte børn og unge, samt politikere der beskæftiger sig med området. Hvis du deltager i projektet er du dermed med til at skabe et bedre fundament for anbragte børn og unge fremadrettet.  

 

Søg på aao.sfi.dk